Bandić i Plenković u epicentru potresa: Čekam statičara, od jučer zovem… Pogledat ćemo, samo se smirite

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da nakon potresa od 450 objekata obrazovne infrastrukture njih oko stotinu nije za upotrebu.

– Od onih koje ćemo otvoriti za dva-tri tjedna i staviti u funkciju, njih pola, a ovih pola će trajati nešto dulje, možda i tri-četiri mjeseca. Situacija je takva kakva je, rekao je Bandić.

Bandić je rekao da je obišao osam mjesta u Sesvetama i konstatirao da nema većih oštećenja.

– Ima popucanih crjepova, vidite i ovdje na objektima koji nisu održavani, situacija je takva kakva je. Sada imamo problem ova tri dana da je vrijeme hladno. Pozivam sugrađane koji se mogu smjestiti kod svojih najmilijih da se smjeste, a oni koji ne mogu, neka idu u Cvjetno naselje, rekao je Bandić.

Poručio je da imamo dva maratona – koronavirus i potres.

– Treba nam reda, odgovornosti, snage, solidarnosti i zajedništva. Dokazali smo to u Domovinskom ratu, kad je nevolja i nedaća da smo zajedno. Ja sam optimist da ćemo to pobijediti, ali uz jedini uvjet – da budemo ozbiljni i odgovorni, rekao je Bandić.

Bandić je danas na Markuševcu, na obilasku s premijerom Andrejem Plenkovićem, pozvao na maksimalnu ozbiljnost statičara nakon što se utvrdilo da je sigurna zgrada Skupštine u Ćirilometodskoj za koju se prvo tvrdilo da nije sigurna.

– Ovo će trajati preko dulje, neće to trajati preko noći, rekao je Bandić govoreći o sanaciji.

Jedna mještanka Markuševca rekla je da nema sobe koja nije puknuta te da mora rušiti cijelu kuću.

– Čekam statičara, od jučer zovem…, rekla je.

– Pogledat ćemo, samo se smirite. Samo strpljenja, rekao je Bandić.

– Gospođo, sve će kuće biti pregledane, rekao je Plenković, javlja HRT.

Podsljeme, epicentar potresa, čeka pomoć, mnogi su spavali u autima: Kuće su oštećene, ispremetano kao da je bila pljačka, “staklovinje” je polomljeno

Facebook Komentari