Sastanak državnog vrha, Milanović: Slušajte vijesti i informacije od nadležnih; Plenković: Najjači potres u 140 godina, budite izvan kuća

Foto: Vatrogasci - oni su naši heroji

Nakon sastanka državnog vrha, javnosti su se obratili premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović.

“Onaj tko zapovijeda je Vlada i stožer”, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović nakon sastanka državnog vrha u NSK.

“Slušajte vijesti i informacije od nadležnih, a to je prije svega predsjednik Vlade i Stožer civilne zaštite. Sve drugo što slušate, možete zanemariti”, rekao je Milanović.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je potres koji je pogodio Zagreb najjači zabilježeni u 140 godina. I on je pozvao ljude koji su izašli na otvoreno da drže razmak.

“Imamo dvije preporuke koje su kontradiktorne. Molimo sve građane da pažljivo slušaju naputke stožera koji će biti i za jednu i za drugu krizu dvaput dnevno u razdoblju pred nama, rekao je Plenković.

Nastojat ćemo da se što prije osposobe prometnice. Poseban fokus imat ćemo na zdravstvene ustanove, rekao je Plenković.

“Prioritetno je sad s građevinskog aspekta vidjeti stabilnost konstrukcija, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Imali smo kriznu situaciju s 10 novorođenčadi u Petrovoj, oni su zbrinuti.

Do sada imamo informaciju o jednoj bolesnici koja je teže ozlijeđena, ima otvorenu kraniocerebralnu ozljedu, zbrinuta je i očekuje neurokiruršku operaciju, rekao je Beroš, piše N1.

VIDEO Velika oštećenja na crkvama, odlomio se vrh Katedrale; Štete u Palmotićevoj, Remetama, Čučerju….

Share This Article