Potresi u Zagrebu: Vatrogasci do 10:00 odradili 50-ak hitnih intervencija; Zatočeni u stanovima, liftovima, ali imali su i ozbiljne požare

Vatrogasci Grada Zagreba do 10:00 odradili su 50-ak hitnih intervencija. Radi se uglavnom o zatočenim osobama u stanovima, liftovima i slično no imali smo i ozbiljne požare poput onog trafostanice na Bukovcu, težak požar vrlo bitne centrale u Draškovićevoj ulici i požar krovišta u Kozari putevima.

Zanimlljivo je da su odmah nakon požara dojavljena dva požara bolnica (Srebrnjak i Petrova) koja su na sreću bila samo od prašine. Dojava o požaru u Katedrali (08:33) također nas je sve uzdrmala ali se i ona pokazala da je od istog uzroka.Na terenu su sve raspoložive snage, molimo građane da se pripaze pri kretanju kroz grad pošto je ogroman broj dimnjaka i krovova oštećeno. Također Vas molimo da ogradite opasne dijelove oko objekata kako nebi došlo do ozljeđivanja.

Vatrogasci su i dalje tu za Vas no primamo na stotine poziva i molimo Vas da ostavite linije hitnih službi za najhitnije situacije, pišu zagrebački vatrogasci.

VIDEO Serija od pet potresa u Zagrebu, dijete u kritičnom stanju; Odlomio se dio južnog tornja Katedrale, oštetio krov Nadbiskupskog dvora; Ima oštećenih zgrada, ljudi su izišli na ulice

VIDEO Velika oštećenja na crkvama, odlomio se vrh Katedrale; Štete u Palmotićevoj, Remetama, Čučerju….

Facebook Komentari