Gradska plinara upozorila građane: Ne puštajte sami plin u sustav

Snažan potres zatresao je Zagreb nakon 6 sati ujutro. EMSC javlja kako je potres jačine 5,3 stupnja. Epicentar je bio u Remetama, Markuševcu. Novi potres zatresao je Zagreb u 7 sati. Taj je bio jačine 5,2 stupnja. Oko 7.41 treći potres zatresao je Zagreb, bio je 3,7 prema Richteru

“Molimo građane koji osjete miris plina u svojim zgradama i kojima je srušen ili oštećen dimnjak da zatvore glavni ventil smješten u žutom ormariću na objektu i o tome obavijeste Gradsku plinaru Zagreb na brojeve 0800 400 400 ili 01 6437 755, 01 6302 382, 01 6437 741. Preporuka je zatvoriti i ventil ispred plinomjera.

Upozoravamo građane da plin ne smiju sami puštati u sustav već nakon što instalacije ispita Gradska plinara Zagreb, a objekti kojima je srušen dimnjak plin neće moći koristiti prije sanacije dimnjaka i ispitivanja koje će obaviti područni dimnjačari.

Plinska mreža Gradske plinare Zagreb je stabilna i pod kontinuiranim nadzorom dežurnih službi koje prate stanje u realnom vremenu.

Sve raspoložive ekipe su na terenu i interveniraju po dojavi građana”, priopćeno je iz Gradske plinare Zagreb.

Potresi u Zagrebu: Zgrada Hrvatskog sabora na Gornjem gradu znatno je oštećena

VIDEO Serija od pet potresa u Zagrebu, dijete u kritičnom stanju; Odlomio se dio južnog tornja Katedrale, oštetio krov Nadbiskupskog dvora; Ima oštećenih zgrada, ljudi su izišli na ulice

Facebook Komentari