Božinović: U studentskom domu Cvjetno naselje smještaj za Zagrepčane kojima su oštećeni domovi

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u nedjelju da će svi stanovnici užeg centra Zagreba koji zbog oštećenja nakon nedjeljnih potresa ne mogu u svoje domove biti smješteni u studentskom domu Cvjetno naselje.

“U ovom trenutku je na terenu više od 20 inženjera statike koji će stručno procijeniti koje zgrade se mogu i dalje korstiti, a za koje će trebati sanacija”, izjavio je Božinović Hini.

Dodao je kako po prvim procjenama u svoje domove zbog oštećenja ne može oko tisuću ljudi.

Ako ne bude novih potresa neće trebati dodatni smještajni objekti

“Kapacitet studentskog doma je 1800 mjesta tako da, ukoliko ne bude novih valova potresa, nećemo trebati mobilizirati dodatne objekte”, kazao je Božinović.

Ustvrdio je i da je u stalnom kontaktu sa svojim europskim kolegama te povjerenicima za Civilnu zaštitu i unutarnje poslove.

“Mehanizmu EU za odgovor na krizna stanja poslali smo zahtjev za pomoć i povjerenik Komisije za krizna stanja Janez Lenarčić me obavijestio da se na razini EU koordinira način prikupljanja i dostavljanja pomoći za Hrvatsku”, izjavio je Božinović, piše Hina besplatno.

VIDEO Velika oštećenja na crkvama, odlomio se vrh Katedrale; Štete u Palmotićevoj, Remetama, Čučerju….

Besplatni grah i čaj za Zagrepčane koji se ne mogu vratiti u domove

Share This Article