Božinović: Planiramo ograničiti unutarnje migracije, zatvoriti tržnice…

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Dnevniku N1 televizije rekao je kako je u planu pooštravanje mjera vezanih za suzbijanje širenja koronavirusa.

“Od prvog dana brinemo o najugroženijima, pa su tako i danas sve službe bile na terenu i zbrinule ljude, osigurale prostor i očistile središte grada od ruševina. Svi koji se ne mogu vratiti u stanove imaju osiguran smještaj u studentskom domu Cvjetno naselje. Osigurana im je i hrana i sve službe radile su na saniranju ove krize na vrhunski način”, rekao je Davor Božinović, te dodao kako kapaciteta ima za koliko god ljudi bude trebalo.

Policija će osiguravati ruševine
“Policija će postaviti trake i kroz ophodnje će braniti prolazak tamo gdje postoji opasnost da vam nešto padne s krovišta, jer je dosta toga prodrmano. Možemo očekivati bude li još neki malo jači potres da se i dalje malo urušava dio građevina. O tome se vodi računa.

Osigurali smo ta mjesta i s dodatnim policijksim snagama i vizualnim upozorenjima za građane”, rekao je Božinović.

Kada je u pitanju epidemija koronavirusa, kazao je kako Hrvatska primjenjuje mjere koje su se pokazale učinkovitima u drugim zemljama.

“Broj zaraženih raste i iskustvo drugih zemalja je da, s obzirom da je ovo nova bolest – malo se toga moglo predvidjeti. Učinit ćemo sve i koristiti iskustva koja druge zemlje imaju kako bi se spriječilo širenje virusa. Planiramo ograničiti unutarnje migracije, kao i druge mjere, te i zatvaranje tržnica i trgovina na tržnicama. Pokazalo se da oni koji organiziraju rad na tržnicama ne poštuju držanje odstojanja. Kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, bilo bi manje novih mjera.

Neke zemlje uvode policijski sat, od 18 do 05 ujutro. Policija naša patrolira i tijekom noći, a izazov je da tijekom dana bude što manji kontakt između ljudi”, rekao je Davor Božinović.

Korona virus: Ukupno dosad 254 zaraženih osoba u Hrvatskoj

Facebook Komentari