Ovako danas izgleda Arena Zagreb: Pogledajte krevete poslagane u Areni. Jeste? Bravo…. Sad zamislite sebe ili još bolje nekog sebi bitnog kako leži u tom krevetu

Foto: N1

Arena Zagreb priprema se za sekundarni centar za liječenje bolesnika od koronavirusa, za one koji nemaju tešku kliničku sliku, pojasnio je u petak ministar zdravstva Vili Beroš. Na njemu rade volonteri Hrvatskog Crvenog križa, Civilne zaštite i izviđači.

U zagrebačkoj Areni u tijeku su završne priprememe za sekundarni centar. U slučaju potrebe, ovdje će biti smješteni blaži slučajevi oboljelih od virusa Covid-19, kojima respirator i intenzivna njega neće biti potrebni.

Nacionalni stožer danas je ponovno apeirao na sve građane da se pridržavaju mjera, naglasivši još jednom iznimnu važnost izbjegavanja socijalnih kontakata kako bismo izbjegli talijanski scenarij.

Ministar Beroš je i u objavi na Facebooku upozorio na eksponencijalni rast zaraze koronavirusom i pozvao je ljude da ostanu doma, piše N1.

Novinarka Večernjeg na fb-u je napisala post koji je postao viralan:

Pogledajte krevete poslagane u Areni. Jeste?
Bravo….
Sad zamislite sebe ili jos bolje nekog sebi bitnog kako lezi u tom krevetu. Mozete, ako bas hocete zamisliti i kako vi ili netko vas lezi i u satorima koji se podizu pored bolnica….
Ajmo dalje…..
pogledajte ponovno prostor u Areni na snimci koja vam je dostupna……
jeste li primjetili jedan sitan detalj?
Pored svakog kreveta nema uticnice……i dalje ne kuzite?
Zamislite jos malo- u normalnim okolnostima, ako vam je netko u bolnici vi idete u posjetu, ono ponesete bananu, sokic, nabacite osmjeh i dodjete…negdje prije ulaska svom nekom ili za odlaska s odjela, pitate lijecnika o stanju pacijenta i dobijete neku informaciju……e da…..kakva vremena!
Ne kuzite i dalje jer vidim secete se okolo…
Pa da vam velim- ta vremena su gotova…..
Zavrsi li netko vas tamo- nema posjete. Necete vidjeti tog svog nekog. NECETE!
Dragi moji sebicni xxxxx necete vidjeti ni lijecnika koji ce vam objasniti sto je s vasim clanom obitelji na improviziranim odjelima. Naprosto nece imati vremena- netko ce s odjela, a koji je virus pobrao od neodgovornih, trebati njihovu hitnu paznju …..
Nece, vjerujem zbog potencijalno punih bolnica, nitko imati vremena podici slusalicu ni kad krenete histericno zvati odjele da pitate kako je netko vas……
tko ce onda biti kriv?! Netko sigurno hoce….
Sad nakon svega napisanog zamislite se u takvom komunikacijskom muku bez bilo kakve informacije o svom nekom sigurno dva ili tri tjedna?!?!?!!!!!!!!!!
Jel vam ugodno? Jel vam pase zrak? Jel i dalje mislite da nece vas jel se dobro hranite i natukli ste se luka…..i imate dobar imunitet?
Vratite se, jos samo na detalj u kojem sam spomenula da nema uticnice pored svakog kreveta….barem u Areni!!!!!
Kad baterija mobitela vama ili nekom vasem na improviziranom odjelu iscuri necete moci cuti ni glas tog nekog……
E sad se jos sjetite snimke konvoja iz Italije s mrtvima….te se obitelji nisu stigle oprostiti…..
Jos uvijek vam je tesko ostati doma?
Tesko vam je postovati pravila?
Jos uvijek ste hrabri?
#sramitese

Facebook Komentari