Dr. Zadravec: Jako sam zabrinuta, u samoizolaciju otišao i treći inženjer radiologije. Želim reći da je pogrešan postupnik, procedura kod prijema hitnih pacijenata

Pacijent pozitivan na koronavirus u bolnicu u zagrebačkoj Vinogradskoj zaprimljen je na hitnu te bolnice još u srijedu navečer kada mu je, kako doznaje Večernji list, napravljena dijagnostika i utvrđeno puknuće slezene.

Operiran je u noći te potom premješten na Intenzivnu, a dan kasnije odnosno u četvrtak na Kirurgiju. Tako da je pacijent prošao više odjela, a tek u petak dolazi informacija da je bio u kontaktu sa članom obitelji pozitivnim na koronavirus.

Kako neslužbeno doznaje Večernji, nije se dobro ujutro osjećao no tek nakon spomenute informacije i poslijepodne uzima mu se bris na koronavirus.

Više liječnika je nakon ovoga u samoizolaciji, a među njima i radiolozi te inžinjeri s Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju te bolnice.

– Jako sam zabrinuta, zbog ovog pacijenta u samoizolaciju je otišao jedan radiolog i dvoje radioloških inžinjera. Danas je u samoizolaciju otišao i treći inženjer radiologije zbog potencijalno pozitivnog pacijenta. Želim reći da je pogrešan postupnik, procedura kod prijema hitnih pacijenata. Takvi hitni pacijenti koji zahtijevaju opsežnu dijagnostičku i terapijsku obradu te boravak u bolnici trebali bi odmah biti testirani. Ovako su i pacijenti u možebitnom strahu da bi bili diskriminirani – kaže prof.dr.sc. Dijana Zadravec, predstojnica Zavoda i zamjenica ravnatelja Vinogradske.

Zaraza u bolnici Sestara milosrdnica: Neodgovorni pacijent kontaminirao je srce bolnice, intenzivnu njegu, šok-sobu

Facebook Komentari