Nadopunjavaju se mjere protiv korona virusa: Zatvaraju se dječja igrališta diljem zemlje

Jučer su u Hrvatskoj na snagu stupile rigorozne mjere kojima se pokušava suzbiti širenje zaraze koronavirusom. Osim što je zabranjen rad nekim djelatnostima, vlasti su preporučile i držanje socijalne distance kako bi se umanjile šanse za prenošenje Covida-19.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas rekao je da se restriktivne mjere zasad provode dobro, ali ima i neodgovornog ponašanja kod nekih. To se najbolje moglo vidjeti jučer kada su brojni građani, usprkos apelima da ostanu doma, izašli na zrak i okupljali se u većem broju.

Stoga su vlasti, baš kao što je ministar Božinović najavio, počele s nadopunjavanjem postojećih mjera pa sada diljem zemlje komunalne vlasti zatvaraju dječja igrališta.

Snimke zatvorenih igrališta-parkova dosad su nam stigle iz Makarske i Novog Zagreba, iz Grada Pule je također došla slična obavijest pa ovakve prizore treba uskoro očekivati diljem Hrvatske.

U Puli će se privremeno ograditi zatvoriti sva dječja igrališta, gdjegod je to moguće kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece s obzirom na preporuku o nužnom razmaku između dvije osobe, poručili su danas iz Grada Pule.

Mjeru će operativno provesti trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. koje i inače vodi brigu o održavanju svih dječjih igrališta na području Pule dok će komunalni redari obilaziti igrališta i kontrolirati pridržavanje ove preventivne mjere.

Osim dječjih igrališta, Pula Sport d.o.o. jučer je započeo s privremenim ograničavanjem i zatvaranjem vanjskih sportskih igrališta u Puli, gdjegod je to moguće, a sve s obzirom na činjenicu da se i nakon proglašenja epidemije u Hrvatskoj pojedini građani ne pridržavaju donesenih mjera te se i dalje okupljaju na sportskim igralištima čime svjesno riskiraju svoje zdravlje i zdravlje ostalih građana.

„I ovim putem apeliramo na građane da se pridržavaju svih mjera i naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posebno pozivamo roditelje da ne puštaju djecu da se okupljaju i zajednički druže već da im privremeno ograniče društvene kontakte, kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnijoj borbi protiv pandemije COVID-a19,“ istaknuo je direktor Castruma Pula 97 d.o.o. Aleksandar Matić.

Nacionalni Stožer civilne zaštite donio je i preporuku o osiguravanju mogućnosti plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdjegod je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari