Nacionalni stožer: Osam novooboljelih, ukupno 113, jedan je na respiratoru. Zaraženo je ukupno 11 liječnika

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj osam novooboljelih od koronavirusa, što je ukupno 113. Jednom pacijentu je pogoršano zdravstveno stanje i na respiratoru je, ali je stabilno.

“Epidemiološka situacija upućuje na određenu lokalnu transmisiju, ali to je irelevantno jer smo prije nekoliko dana već odlučili podići razinu sustava. Očekujemo u sljedećim danima veći broj oboljelih, ali od jutra smo sretni s ovom dinaikom, i nastojat ćemo je što duže održati istom”, kazao je ministar Beroš.

Čelnica Infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da svi pacijenti osim jednog ostali imaju blaže simptome bolesti.

I ona i ministar ponovili su da je nužno držati se preporuka kako ne bismo dobili teže oblike bolesti. ”Za sve opcije se spremamo, ali najvažnija je prevencija”, poručila je.

Policija će češće patrolirati ondje gdje se okuplja veći broj građana i upozoravati ih da poštuju mjere, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Imamo 11 pozitivnih liječnika na koronavirus”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“U Bolnici Dubrava postoje tri pozitivne osobe, tri liječnika su pozitivna u bolnici Dubrava. Može biti da se zarazi netko od pacijenata, neki su ostali tamo jer ne mogu biti otpušteni, a bili su u kontaktu sa zaraženima. Svi koji su se mogli otpustiti su otpušteni”, kazao je Krunoslav Capak, prenosi N1.

Facebook Komentari