Italija ima više žrtava od korona virusa od Kine; Portugal u izvanrednom stanju; Trump testira lijek i tvrdi kako bi mogao biti gotovo odmah dostupan za liječenje

U svijetu je koronavirusom, prema posljednjim informacijama, zaraženo više od 230.055 ljudi. Portugal je zbog pandemije koronavirusa proglasio izvanredno stanje. Dobre vijesti stižu iz kineske provincije Wuhan, u kojoj u srijedu prvi put od izbijanja epidemije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze, piše dnevnik.hr.

* U svijetu zaraženo više od 230.055 ljudi

* U Wuhanu u srijedu niti jedan novi slučaj zaraze

* Portugal proglasio izvanredno stanje

Tijek zbivanja pratite u nastavu:

Italija je potvrdila 427 smrtnih slučajeva u protekla 24 sata. Broj preminulih od zaraze koronavirusom je porastao na 3405, piše BBC. Kina je, na 81.155 zaraženih imala 3249 umrlih.

U Italiji je potvrđeno 35.713 slučajeva zaraze.

Italija još “barem tri mjeseca” neće izaći iz krize prouzročene epidemijom Covida-19 koja je usmrtila gotovo 3.000 ljudi, ocijenio je epidemiolog Massimo Galli, voditelj epidemiološke službe u najvećoj milanskoj bolnici.

“Cjepivo nam ulijeva nadu, radi se na 18 programa za izradu cjepiva. Nešto će iz toga proizići, siguran sam, ali sumnjam da ćemo moći ograničiti epidemiju i svladati je dok čekajmo cjepivo”, ocijenio je. “Budemo li imali sreće, cjepivo će stići nakon ljeta, ne prije”, zaključio je Galli.

Američki predsjednik Donald Trump tvrdi kako je omogućio da se lijek koji se koristi protiv malarije testira na pacijentima zaraženim koronavirusom i da za sada pokazuje dobre rezultate. Trump tvrdi kako bi lijek mogao biti gotovo odmah dostupan za liječenje, javlja CNN.

“Mi nismo u financijskom ratu, mi smo u medicinskom ratu. Ovaj rat moramo dobiti”, rekao je Trump.

SAD bilježi više od 10.500 slučajeva zaraze koronavirusom, javlja CNN.

Velika Britanija će zbog pandemije novog koronavirusa povući iz Iraka dio svojih vojnika koji su ondje sudjelovali u obuci iračke vojske.

Francuska zatvara pristup plažama, javlja Guardian.

Broj mrtvih u Velikoj Britaniji porastao je na 137, javlja Guardian.

Princ Albert od Monaka zaražen je koronavirusom, javlja NBC, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari