19.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Beroš: U Hrvatskoj su sad 102 pozitivna na korona virus; Preminuli ugostitelj...

Beroš: U Hrvatskoj su sad 102 pozitivna na korona virus; Preminuli ugostitelj iz Istre je bio pozitivan, obitelj optužuje, Beroš šalje inspekciju

Muškarac koji je u Istri preminuo dok je bio u samoizolaciji bio je pozitivan na koronavirus. Uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije.

Podsjetimo, u noći s utorka na srijedu u Bortonigli je preminuo muškarac koji je bio u samoizolaciji zbog sumnje u koronavirus. Bio je pozitivan na koronavirus. To ne znači i da je koronavirus uzrok smrti, koji će biti poznat nakon obdukcije.

Podsjetimo, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović u srijedu je kazao da je riječ o starijoj osobi koja nije imala simptome, ali je bila u samoizolaciji zbog mogućeg kontakta. U utorak su se kod muškarca pojavili blagi simptomi, zbog čega je na teren izašla ekipa hitne medicinske pomoći i muškarcu savjetovala hospitalizaciju. Muškarac je, rekao je Stojanović, odbio bolničko liječenje.

Obitelj preminulog demantirala je tu izjavu.

Njegovi sin i snaha ispričali su da su s liječnikom dogovori da će u utorak muškarca u samoizolaciji posjetiti liječnik iz Umaga i uzeti bris kako bi se testirao na koronavirus.

“No oko 14:30 stigao je telefonski poziv da zbog nedostatka vremena sve odgađaju za sljedeći dan. Te noći stanje mu se naglo pogoršalo, više nije mogao disati. Nazvala nas je njegova supruga i rekla nam da požurimo jer je situacija bila ozbiljna. Nazvali smo hitnu pomoć i obavijestili o našoj sumnji na COVID-19”, rekli su za Glas Istre.

Ministar Beroš danas je rekao da će se ovim baviti zdravstvena inspekcija.

“Uputit ćemo zdravstvenu inspekciju da ispita sve okolnosti o ovom slučaju”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, prenosi N1.

Beroš je potvrdio u 10:15 sati da sad u Hrvatskoj imamo 102 pozitivna na korona virus.

Obitelj ugostitelja kaže da je inače bio zdrav: Nino se gubio i pokušaji oživljavanja bili su uzaludni. Nismo mislili da će ovako završiti, mislili smo da će ga preuzeti, spojiti na respirator i sve će biti u redu

Najnovije

Još iz rubrike