Zaprimljeno 749 prijava kršenja mjere samoizolacije, a uhvaćene su 132 osobe; U ZET-ovim autobusima građani od srijede kod vozača više ne mogu kupiti karte

Od danas su na snazi mjere zabrane javnih okupljanja i obustave rada ugostiteljskkih objekata, trgovina, uslužnih djelatnosti. Dosad je u Hrvatskoj potvrđen 81 slučaj zaraze koronavirusom, a među zaraženima je i 8 liječnika.

* Dosad je u Hrvatskoj zaraženo 81 ljudi.

* Petero ljudi je ozdravilo i pušteni su iz bolnice

* Od danas su na snazi mjere obustave rada nekih trgovina, ugostiteljskih obrta…

* Koronavirusom zaraženi su liječnici u KBC-u Zagreb te na Klinici za psihijatriju Vrapče

* Vlada je predstavila mjere za pomoć gospodarstvu

Dosad je zaprimljeno 749 prijava kršenja mjere samoizolacije, a uhvaćene su 132 osobe koje su izašle iz samoizolacije, a da to nisu smjele, rekao je Krunoslav Capak. Istaknuo je i da ne postoje privatni testovi na koronavirus.

Otvorena je i telefonska linija 113 na kojoj građani mogu dobiti odgovore na sva pitanja o koronavirusu, objavio je na konferenciji za medije ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Potvrđeno je još 12 slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije. Ukupno je u Hrvatskoj dosad koronavirus potvrđen kod 81 osobe, među kojima je i 8 liječnika. Pod zdravstvenim nadzorom je više od 10.000 ljudi.

U ZET-ovim autobusima građani od srijede kod vozača više ne mogu kupiti karte, zabranjen je ulaz na prva vrata u vozila, a trakama je fizički odvojen prostor vozača od prostora putnika, objavio je Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a.

Od 23. ožujka na snazi će biti i ljetni vozni red, čime će se smanjiti broj vozila u prometu, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari