Zadarski gradonačelnik nakon prvog slučaja korona virusa: Nema razloga za paniku

Screenshot: N1

U Zadru je danas potvrđena osoba zaražena koronavirusom što je ujedno i prvi slučaj zabilježen u Dalmaciji. Radi se o mlađoj osobi koja je preko Dubaija prije tri dana došla iz Afrike.

Nastupila je odgovorno i čitavo vrijeme bila u samoizolaciji. Nakon što je počela osjećati simptome, javila se liječniku i kolima Hitne pomoći dovezena je u bolnicu. Ima blagu kliničku sliku i, kako poručuje zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je gostovao u Dnevniku N1, nema razloga za paniku.

“Ovaj virus ne bira ni državu ni gradove, moramo biti svjesni da prije ili kasnije moramo biti suočeni s pojavom virusa. Takve osobe ne treba stigmatizirati. Svjedoci smo da smo svi sudionici toga, podržavam sve odluke i mjere Vlade i Nacionalnog stožera. Od ponoći se u Zadru zatvaraju kladionice i casina, maksimalno smo se pripremili, podržali smo mjere Vlade i javne prostore koje smo iznajmljivali nećemo naplaćivati od vremena kada smo im onemogućili rad.

Također, trebamo biti od pomoći starijim osobama pa smo preko Crvenog križa organizirali broj na koji se mogu javiti da im omogućimo dostavu svih potrebnih namirnica. Osoba koja će dostavljati mora imati iskaznicu i identifikacijski broj, da ne bude prevarenih”, rekao je gradonačelnik i poručio:

“Na nama je da ovaj grad vodimo ispravno i sve odluke moramo donijeti zdravog razuma. Zadar stoji dobro financijski i što se planova i programa tiče, odluke nećemo donositi naprečac i donosit ćemo ih u interesu građana. Ako se nađemo u većoj ugrozi, Zadar će znati reagirati. Potičem građane da se drže preporučenih mjera, ovo će trajati ali i proći, nadam se sa što manjim posljedicama”.

Što se sve zatvara od ponoći u Hrvatskoj: Lakše je nabrojati što ostaje otvoreno, evo službene obavijesti

Facebook Komentari