VIDEO Medicinske sestre na prvoj crti obrane, ali nijedna nije zaražena korona virusom

Screenshot: N1

Gost Newsrooma bio je Mario Gazić iz Komore medicinskih sestara. Pohvalio je njihov rad u jeku epidemije, a posebno je ponosan što nijedna medicinska sestra nije zaražena koronavirusom.

“Medicinske sestre i tehničari su na prvoj crti obrane i najizloženiji su mogućoj zarazi jer su oni 95 posto vremena u kontaktu s pacijentima.

Po podacima koje imamo, nijedna medicinska sestra nije zaražena i ponosni smo na njih jer se pridržavaju svih mjera u svakodnevnom poslu, a nadamo se da imaju i dovoljno zaštitne opreme”, rekao je Mario Gazić iz Komore medicinskih sestara.

“Najgore što se može dogoditi zdravstvenom sustavu je da infekcija uđe među djelatnike, bilo je pitanje vremena kada će koronavirus ući u zdravstveni sustav. Mislim da su mjere dobro obavljene pa neće biti većih reprekusija”, zaključio je.

Na pitanje je li ih strah kaže da se jedino suočavaju sa strahom da će doći do manjka zaštitne opreme kako je bilo u Kini i Italiji, ali da im je ministar Vili Beroš rekao da ima dosta opreme i da se nova naručuje.

Upozorio je da ima onih koji se ne pridržavaju odluke Vlade o ograničavanju cijena, pa su tako tražili 1200 kuna za 100 maski, tj. 12 kuna za masku koja inače stoji 20 lipa.

Najavio je da će prijavu kolegice koja je htjela kupiti maske pa dobila ovu lihvarsku ponudu prijaviti Državnom inspektoratu.

Facebook Komentari