U Austriji sedam smrti povezanih s korona virusom, Kurz sastavlja 38 milijardi eura paketa pomoći

Nakon dva slučaja u Štajerskoj, broj umrlih od korona virusa sada je porastao na 7, piše OE24.

27-godišnja žena zaražena virusom korone umrla je u srijedu u Linzu. Prema podacima Državne uprave za medicinu, žena se duže vrijeme liječila u Sveučilišnoj bolnici Kepler zbog ozbiljnih prethodnih bolesti. To je prva koronska smrt u Gornjoj Austriji.
 
Slučaj je “samo posredno povezan s trenutnim problemom korone”, naglasio je medicinski direktor Ferdinand Waldenberger.
 
“Željeli bismo reći da je pokojnica bila mlada žena koja je patila od ozbiljnih bolesti oko 14 godina. Tijekom liječenja tih osnovnih bolesti testirana je i na COVID-19, a rezultat je bio pozitivan”, rekao je Waldenberger. Nakon pozitivnog rezultata poduzete su sve mjere zaštite drugih pacijenata i osoblja.
 
Dvije smrti u Štajerskoj

U regiji Štajerske u srijedu navečer su umrla dva muškarca zaražena korona virusom, obojica su rođeni 1940. godine, jedan iz okolice Graza, a drugi iz okruga Murtal. Pacijent s područja Graza doveden je u bolnicuzbog još jednog zdravstvenog problema opasnog po život.
 
Muškarac iz Murtala, s druge strane, imao je teške prethodne bolesti i bio je u bolnici od prošlog tjedna. U oba slučaja mora se razjasniti veza između smrti pacijenta i koronavirusa.
 
1.471 slučaj u Austriji

Broj potvrđenih infekcija novom vrstom korona virusa u Austriji porastao je na srijedu na 1.471 (8:00 ujutro). Najveći broj slučajeva Covid-19 i dalje se bilježi u Tirolu sa 352, u susjednom Vorarlbergu bilo je 107 do srijede ujutro, izvijestilo je Ministarstvo zdravstva.
 
Registrirana su 237 pozitivna iz Donje Austrije, 180 potvrđenih infekcija u Beču, 188 u Štajerskoj, 285 u Gornjoj Austriji, 80 u Salzburgu, 13 u Gradišću i 29 u Koruškoj, a dosad je provedeno 11 977 ispitivanja.
 
Tri smrti povezane sa SARS-CoV-2 također se smatraju potvrđenim, dvije u Beču i jedna u Štajerskoj. Ministarstvo je navelo da je broj oporavljenih pacijenata bio devet, dva u Tirolu, pet u Beču i dva u Donjoj Austriji.
 
Ukupno je 198.152 potvrđenih slučajeva u svijetu, od čega je 81.086 prijavila Kina, priopćilo je ministarstvo. 81.960 ljudi već se oporavilo od Covid-19 širom svijeta.
 
Vlada sastavlja 38 milijardi eura paketa pomoći

Zbog krize izazvane virusom korone, savezna vlada sastavit će paket pomoći u iznosu do 38 milijardi eura. “Želimo učiniti sve što je moguće kako bismo spriječili masovnu nezaposlenost”, rekao je savezni kancelar Sebastian Kurz (ÖVP) na konferenciji za novinare u srijedu.

Pored ranije najavljene hitne pomoći od četiri milijarde, bit će devet milijardi za garancije i obveze za zajmove i 15 milijardi za hitnu pomoć za sektore koji su “posebno teško pogođeni”, kao i deset milijardi odgoda poreza. Bilo je “potrebno i pravedno”, rekao je Kurz. Morate se brinuti za radna mjesta. Stoga se mora zajamčiti likvidnost, prenosi OE24.
 
Zaboravite na neke mitove

Simptom Covid-19 je osjećaj utapanja. To je pogrešno. Glavni simptomi su vrućica i kašalj!

Pijenje tople vode ubija virus.Topla voda naravno nije dovoljna za ubijanje virusa.

Covid-19 utječe na sluh.To je također pogrešno. Virus nema utjecaja na njega.

Trebali biste puno piti da virus dođe u želudac i ubije ga želučana kiselina. To također nije istina. Čim virus uđe u grlo, može doći do infekcije.

Covid-19 uvijek dovodi do upale pluća. Tijek bolesti je individualan. Oko 90% bolesnika ima suhi kašalj i groznicu.

Covid-19 nije otporan na toplinu. Svi se virusi brže ubijaju pri visokim temperaturama.

“Slinavi nos” znak je prehlade i rijetko Covid-19.To je točno.

Virus može preživjeti 12 sati na metalnim površinama.To je također ispravno.

Kurz uveo drastične mjere u Austriji, podiže se Milicija, zabrana sastajanja više ljudi, zatvaranje objekata….

Facebook Komentari