Težak dan za Italiju, nikad toliko smrti od korona virusa u 24 sata

Nikad toliko smrti od korona virusa. Na dan kada trend porasta infekcija (+ 2,648) ostaje stabilan, broj umrlih je 475 u jednom danu, od čega 313 u Lombardiji i 65 u Emiliji Romagni, kaže šef civilne zaštite Angelo Borrelli. Većina smrti je zabilježena u bolnici, ali mnogi i u staračkim domovima.

Trenutno je u Italiji od korona virusa bolesno 28.710 osoba. Mrtvih je ukupno 2978, ljudi koji su oporavili ukupno 4.025.

“Ukupan broj zaraženih, umrlih i osoba koje su ozdravile iznosi 35.713”, otkrio je Borrelli.

“To je krivulja koja još uvijek raste – kaže predsjednik ISS-a Silvio Brusaferro – mi smo u fazi u kojoj još uvijek mjerimo učinke poduzetih mjera. Ne smijemo odustati, podaci koje svakodnevno predstavljamo govore nam da je to pravi put za obranu naših najslabijih i zajamčiti mogućnost ljudima da pronađu pomoć u bolnicama “.

Krivulja i dalje raste u sjevernim krajevima, ali rast je srećom sadržan u središnjem jugu. “Ali nemojmo se zavaravati – upozorava Brusaferro – moramo održati najveću strogost u mjerama s velikim osjećajem odgovornosti”, prenosi la Repubblica.

BBC je izračunao kako je riječ o porastu broja preminulih od 19 posto u samo jednom danu.

Dosad neviđena karantena s kojom su se suočili Talijani prošli tjedan kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa mogla bi biti produžena ako se ne uspori pojava novih slučajeva.

Čelnik ureda za socijalnu skrb u Lombardiji, epicentru zaraze, rekao je da će možda biti potrebne još snažnije mjere kako bi se zaustavio trend širenja bolesti.

“Ili će krivulja ići prema dolje do nedjelje ili ćemo vjerojatno morati početi razmatrati još strože mjere”, rekao je Giulio Gallera televiziji Gold 7, prenosi N1.

Facebook Komentari