Škoro žestoko kritizirao Plenkovićeve mjere: Ne očekujmo pomoć od političkih oligarha iz trgovačke koalicije. Oni nam pomoći ne mogu, jer jednostavno ne znaju

Miroslav Škoro oglasio se oko Vladinih mjera za krizu uzrokovanu korona virusom:

“NE ODGODITI, NEGO ULOŽITI

Kako je vladajuća klika zamislila izvući Hrvatsku iz gospodarske krize koja je dodatno produbljena pandemijom koronavirusa? Odgodom i korištenjem EU fonda za pomoć.

Odgoda znači da su toliko uviđavni pa će realnom sektoru, koji jedini stvara dodanu vrijednost, odgoditi plaćanja nekih obveza za vrijeme u kojem će se morati platiti sve kao i obično, plus ovo što je sada odgođeno. Dakle, sa stotinama milijardi koje smo im povjerili proteklih godina, oni nisu stvorili ništa da bi nam sada pomogli, umjesto odgodili. Ne, oni su milijarde potrošili za svoje uhljebničko-partijske potrebe i još im nije bilo dosta.

Zato, narode, ne očekujmo pomoć od političkih oligarha iz trgovačke koalicije. Oni nam pomoći ne mogu, jer jednostavno ne znaju. Oni očekuju pomoć od EU-a. Kao da smo nesposobni prirepak Europe koju, ruku na srce, grade i brane generacije naših ljudi. Ne oni nas, već mi njih. To je istina.

Jer mi možemo biti samoodrživi i samodostatni. Imamo zemlju, vodu, pamet i vrijedne ruke. Mi smo narod koji je dao Nobelovce i izumitelje. Naši ljudi su dali svijetu struju, antibiotike, automobile… I unatoč Domovinskom ratu uspjeli smo sačuvati naše najveće vrijednosti, prije svega obitelj. Opstali smo stoljećima radeći na svojoj zemlji i tako ćemo opet. Vratimo se toj zemlji. Svojim vrtovima, njivama, vinogradima i voćnjacima. Vratimo se tradiciji naših starih koji su mogli preživjeti sve nevolje jer nisu ovisili o drugima. Ne se prepustiti malodušju. Valja nam slušati naše zdravstvene djelatnike jer su dobri. Jer su najbolji. Valja nam paziti naše stare i nemoćne jer su nam oni dali život. Valja nam zasukati rukave i pobijediti koronu radom, znanjem i disciplinom.

Ako ima razuma kod naših vlastodržaca, onda će pomoći ulaganjem u domaću pamet i proizvodnju hrane, lijekova, odjeće, obuće… svega.

Ne odgoditi, gospodo, nego uložiti u hrvatskog seljaka, radnika i poduzetnika.

Miroslav Škoro”

Facebook Komentari