Manolić, koji je preživio i španjolsku gripu: Čujem da korona napada starije, ali ja sam još uvijek mlad

Ne izlazimo van, družimo se kod kuće i ne brinemo jer vidim da korona napada starije ljude, a ja se ne smatram niti starim niti ugroženom skupinom. Još sam uvijek mlad, kaže za 24sata dobro raspoložen Josip Manolić koji u nedjelju slavi svoje prvo stoljeće.

Rodio se za vrijeme španjolske gripe i kroz sto godina odolijevao više od stotinu virusnih i bakterijskih bolesti koje prijete svakome od nas. Iza njega su i ptičje i svinjske gripe, SARS i MERS, a Manolić kaže da će iza njega biti i korona.

Gledao je, kaže, pustošenje trgovine i to ne prvi puta.

– Jasno je da se ljudi tako ponašaju u strahu. No gledajte, što sad kupe, sutra neće tako da nema tu nekih velikih ušteda i napredovanja – kaže za 24sata mudro Manolić te nam otkriva:

“Pratim situaciju i sve što se događa. I ja sam nešto kupio, nije puno, ali imamo za prvu ruku.”

S obzirom na zdravstvenu situaciju u zemlji, ove godine moramo odgoditi njegovo tradicionalno gostovanje za rođendan u 24sata, za što Manolić ima potpuno razumijevanje, piše 24sata.

Stoljetni udbaš Manolić kaže da je kalio četiri predsjednika: Zoki je sjedio ovdje na ovoj klupi; A Kolinda: Pala je s neba u svijet politike i tamo će se vratiti

Facebook Komentari