Božinović je najavio zatvaranje svega osim dućana za hranu i higijenu; U Hrvatskoj je sada 87 oboljelih. Ukupno je 9 slučajeva oboljelog zdravstvenog osoblja

Redovita presica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu u 18 sati.

U Hrvatskoj je sada 87 oboljelih od, 5 je izliječenih, 1171 uzorak je obrađen. Ukupno je 9 slučajeva oboljelog zdravstvenog osoblja.

Davor Božinović je najavio zatvaranje svega osim dućana za hranu i higijenu, te restorana koji imaju dostavu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je Sabor danas usvojio zakone kojima se Nacionalnom stožeru omogućuju veće ovlasti.

Rekao je i kako se mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata primjenjuju od ponoći.

“Primjenjivat će se strože mjere socijalnog distanciranja. Priprema se odluka kojom će se u RH otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje zajednice – saune, knjižnice, muzeji, kazališta. Obustavlja se rad svih ugostiteljskih objekata i trgovina, izuzev onih koji prodaju hranu, lijekove, benzinske postaje…”, rekao je Božinović.

Najavio je kako će trgovci morati osigurati da se na ulazu u trgovine ne stvaraju gužve.

“Obustavit će se rad svih uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s mušterijama – frizeri, pedikeri i ostalo. Obustavit će se sva sportska natjecanja, rad teretana, održavanje izložbi, sajmova, plesnih škola. Obustavit će se i vjerska okupljanja”; rekao je ministar.

Što se sve zatvara od ponoći u Hrvatskoj: Lakše je nabrojati što ostaje otvoreno, evo službene obavijesti

Facebook Komentari