Slovenija potvrdila 273 slučaja, četvero je u kritičnom stanju. Pacijenti doma zdravlja u Mariboru pozvani da se samoizoliraju

U Sloveniji je 273 oboljelih od koronavirusa. Srbijanska premijerka Ana Brnabić kazala je kako će danas odlučiti o donošenju najstrožih mjera, koje bi uključivale i policijski sat, jer se stariji građani ne pridržavaju preporuka da ne izlaze van.

* Slovenija od ponoći zabranjuje rad lokala i obustavlja javni prijevoz

* U Sloveniji je zaraženo 273 ljudi

* Crna Gora još ne bilježi slučaj zaraze

Tijek zbivanja pratite u nastavku.

Sjeverna Makedonija potvrdila je tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a svi zaraženi su iz Skoplja, piše Nova Makedonija. Riječ je o supružnicima i trećem pacijentu koji već tjedan dana ima simptome. Svi njihovi kontakti se provjeravaju.

Uprava tvornice automobila Revoz iz Novoga Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, početkom tjedna donijela je odluku o privremenom prekidu proizvodnje zbog epidemije koronavirusa.

Novi slučaj zaraze zabilježen je u Mostaru, javlja Klix. Radi se o pacijentu koji je jučer primljen u Kantonalnu bolnicu u Mostaru, a u tijeku je utvrđivanje njegovih kontakata. BiH sada ima 27 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 20 u Republici Srpskoj. U međuvremenu su dvije osobe iz Republike Srpske izliječene i puštene kući.

U Sloveniji je potvrđeno 273 slučaja koronavirusa. 7587 osoba je do sada testirano. Radilo Slovenija javlja da su u Ljubljani četiti pacijenta u kritičnom stanju.

Iz Doma zdravlja dr. Adolf Drolc u Mariboru su, nakon potvrde zaraze jednoga od liječnika, pozvali sve pacijente koji su tamo bili tijekom srijede i četvrtka da se samoizoliraju i provjere svoje zdravstveno stanje, piše Delo.

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je ukupni broj zaraženih u toj zemlji do utorka u podne bio 26 osoba.

U još jednoj slovenskoj bolnici u utorak su potvrđeni slučajevi zaraze koronavirusom među osobljem, javljaju u utorak slovenski mediji.

Opća bolnica u Slovenj Gradecu objavila je danas na svojim web-stranicama da je njezinih 17 zaposlenih u samoizolaciji, u ovom trenutku kod njih četvero potvrđena je zaraza, a svi do daljnjega ostaju kod kuće.

“Provjeravamo njihove moguće kontakte i testiramo ih kako bismo spriječili širenje virusa, u koordinaciji s nacionalnim Institutom za javno zdravlje i lokalnim domom zdravlja”, naveli su u bolnici u priopćenju.

Asocijacija poduzetnika iz Hercegovine pozvala je u utorak vlasti u BiH da donesu mjere potpore kompanijama i radnicima kako ne bi došlo do gospodarskog kolapsa nakon uvođenja stanja prirodne nesreće zbog pandemije koronavirusa, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari