Kinezi ogorčeni jer je Trump novi korona virus nazvao “Kineski virus”

Kina je ogorčena i odlučno se protivi američkoj stigmatizaciji jer novi koronavirus nazivaju “kineskim virusom” i poziva Sjedinjene Države da isprave svoje pogreške i prestanu s neutemeljenim optužbama protiv Kine, izjavio je u utorak glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi državna agencija Xinhua.

Glasnogovornik Geng Shuang dao je svoje primjedbe na konferenciji za novinare kada je zatraženo da komentira tvit američkog predsjednika Donalda Trumpa u ponedjeljak, u kojem je novi korona virus nazvao “kineskim virusom”.

“Nedavno su neki američki političari povezali novi koronavirus s Kinom s ciljem stigmatizacije Kine”, rekao je Geng. “Jako smo ogorčeni i tome se čvrsto protivimo.”

Svjetska zdravstvena organizacija i međunarodna zajednica jasno i definitivno su se protivili stigmatizaciji i povezivanju virusa s određenim zemljama i regijama.

“Pozivamo američku stranu da odmah ispravi svoje pogreške i prestane s neutemeljenim optužbama protiv Kine”, naglasio je Geng, piše kineska državna agencija.

Facebook Komentari