U Španjolskoj više od 8700 zaraženih, preminulo je 297 ljudi; Francuski predsjednik Macron obratit će javnosti

BBC piše da je Španjolska u zadnja 24 sata zabilježila 991 novi slučaj. Sad ih je više od 8700. Preminulo je 297 ljudi.

Bavarska je proglasila izvanredno stanje.

Francuska desničarka Marine Le Pen nalazi se u samoizolaciji nakon što je bila u kontaktu s ljudima koji su pokazivali znakove koronavirusa, javlja BBC. Le Monde najavljuje kako će se francuski predsjednik Emmanuel Macron obratiti javnosti danas u 20 sati, prenosi dnevnik.hr.

Francuska bilježi 5423 slučaja zaraze, 12 oporavljenih i 127 mrtvih.

CNN piše kako su kineski državni mediji prozvali zapadne čelnike da se s krizom nose kao da su se potpuno predali. Misle da mjere u Velikoj Britaniji nisu dovoljne te su njihovi potezi neodgovorni jer se, između ostalog, povećava mogućnost da se zbog mnogih uvezenih slučajeva, epidemija opet razbukta i u Kini.

Dva američka liječnika hitne službe u kritičnom su stanju nakon što su oboljeli od koronavirusa, objavilo je američko udruženje liječnika hitne pomoći. Jedan je muškarac u 40-im godinama, drugi ima 70.

Od koronavirusa je preminuo jedan od iranskih vjerskih vođa ajatolah Hashem Bathaie Golpayegani. Ta zemlja bilježi 13.900 zaraženih, 724 smrti i 4590 oporavljenih.

U svijetu je zaraženo 174.000, više od 6500 smrtnih slučajeva. Virus je prisutan u 156 država i teritorija.

Orban zatvara Mađarsku za sve osim Mađara: Svaka država razvija svoju vlastitu strategiju; Fokusiramo se na Austriju i pokušavamo što prije usvojiti tamo poduzete mjere

Facebook Komentari