Beroš: U tijeku je testiranje 880 uzoraka, a trenutno je pod nadzorom 9.598 osoba

Nacionalni krizni stožer je u 16 sati započeo s obraćanjem javnosti.

Ministar Vili Beroš kazao kako od jutros nema novih potvrđenih bolesnika, četiri bolesnika su se oporavila, jutros je još jedna žena jutros još puštena iz bolnice. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ potvrdila je ministrove riječi kako nema novih oboljelih, ali je istaknula kako se još velik broj uzoraka testira te kako će objaviti ako bude novih slučajeva.

Ministar Beroš je kazao kako činjenica da su se četiri osobe oporavile predstavlja 7 posto oporavljenih u našem sveukupnom broju slučajeva. U tijeku je testiranje 880 uzoraka, a trenutno je pod nadzorom 9.598 osoba.

Ustrojavaju se novi registracijski centri u Rijeci, Splitu i Osijeku, rečeno je na konferenciji za medije Nacionalnog kriznog stožera, te je istaknuto kako je Grad Zagreb uspostavio šest novih ambulanti za bolesnike sa sumnjom na koronavirus.

Također je istaknuto kako je od subote do danas pristiglo 45 dojava o nepridržavanju rješenja o samoizolaciji. “Jučer tijekom dana i danas tijekom dana preko 20 ljudi je u analizi, išli smo s prekršajnim nalozima u iznosu od 8000 kuna”, kazao je Andrija Mikulić, piše N1.

Facebook Komentari