Plenković: Članice i članovi HDZ-a su vrlo jasnu poruku poslali kakav HDZ žele

Izjavu je nakon 60 posto obrađenih mjesta na unutarstranačkim izborima dao oko 22 sata i predsjednik Vlade i sadašnji i budući predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Zahvala svim članicama i članovima HDZ-a. Čak 6 čelnih ljudi stranke smo birali neposredno. Zahvaljujem svima koji su bili u biračkim odborima. Zahvaljujem svima koji su dali povjerenje našem timu. Ovo je sada najuže vodstvo. Dijelimo iste vrijednosti, dijelimo isti smjera razvoja i HDZ-a i Hrvatske. Već od večeras kad ovaj razgovor završi, posvetit ćemo se glavnoj temi, a to je borba protiv koronavirusa”, kazao je Plenković.

“Mi smo kroz cijelu ovu kampanju rekli da u izbore idemo kao tim. Sve su ovo dobro poznati ljudi. Imamo ozbiljan program i kvalitetna postignuća. Nikakvih primjedbi na izborni proces nije bilo. Članice i članovi HDZ-a su vrlo jasnu poruku poslali kakav HDZ žele”, istaknuo je.

O tome koja je sudbina Mire Kovača sada, kazao je: “Ono što je jako važno za imati na umu – HDZ pobjeđuje kad je jedinstven. Nije dobro kada se otvoreno ide protiv politike stranke i na taj način se ide u svojevrsni raskol. Danas je vrijeme da mi budemo zadovoljni s rezultatima”.

“Moram još jednom naglasiti. Treba otkloniti teze koje ne stoje – HDZ je na mjestu gdje treba biti. Ja mislim da ćemo mi nakon ovog poboljšati svoj rejting i da ćemo pokazati što je zapravo HDZ. Bilo je tu puno neprimjerenih izjava”, istaknuo je Plenković.

“Mislim da je HDZ pokazao ogromnu zrelost u političkom smislu. Mi smo pokazali da možemo taj proces voditi i obaviti ga i ići dalje. Ovo je veliki politički legitimitet”, rekao je zaključno Plenković, prenosi N1.

Bitka za HDZ: Jedna opcija potučena do nogu, priznali poraz; Evo što kažu Penava i Anušić

Facebook Komentari