U Sloveniji zaražena 181 osoba, što je za 40 više nego jučer; Stvarni broj je sigurno veći

U Sloveniji je novim koronavirusom (danas u 15 sati) zaražena 181 osoba, što je za 40 više nego jučer. Stvarni broj je sigurno veći, jer su zbog mnoštva infekcija prestali testirati sve ljude koji imaju znakove bolesti. Tko je bolestan, trebao bi ostati kod kuće, kažu predstavnici nove slovenske vlade, ali takva će mjera vjerojatno stvoriti samo još veću zbrku.

Premijer Janez Janša, ministar zdravstva Tomaž Gantar i šefica stručne skupine Bojana Beovič, koji će pružiti podršku kriznom stožeru za suzbijanje i kontrolu, na konferenciji za novinare predstavili su mjere koje je poduzela nova vlada za suzbijanje epidemije koronavirusa.


Osnivanje kriznog stožera s nekoliko skupina za podršku

Vlada je usvojila niz mjera, ali Janez Janša smatra da je samoizolacija na individualnoj razini i dalje najvažnija mjera. Vladine akcije uključuju i krizno sjedište s nekoliko skupina za podršku, ali nejasno je što će točno učiniti.

Janša je napomenuo da podaci o broju infekcija nisu relevantni, jer ovise o količini testiranja. Smatra da je važniji broj onih čiji simptomi zahtijevaju liječenje.

Premijer također najavljuje zatvaranje putničkih zračnih luka i web stranicu na kojoj će se prikupljati ključne informacije. Od gradonačelnika traži da preuzmu inicijativu u suzbijanju širenja epidemije, piše Delo.

Facebook Komentari