U Hrvatskoj 46 oboljelih; Beroš: BiH na popisu zemalja čiji građani će prilikom ulaska u Hrvatsku morati automatski u samoizolaciju

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u nedjelju da je u Hrvatskoj sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 46.

……………………..

Potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, javlja novinarka HRT-a Stela Sep koja je informaciju u subotu navečer dobila iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Tako Hrvatska sada ima ukupno 39 oboljelih, a danas je ta brojka narasla za sedam.

Iz županijskog stožera navode kako je uz dva danas ranije potvrđena slučaja, još jedan nalaz iz uskog kruga zaražene obitelji pozitivan. Ostali uzorci još su u izradi, a jutros ih je poslano ukupno 12.

Jutarnji list javlja da je riječ o osobi iz uskog kruga obitelji bračnog para iz Ernestinova, prvih zaraženih osoba u Osječkoj županiji, koji su se zarazili nakon što su bili u kontaktu sa svojim zetom kojemu je zaraza potvrđena u petak.

Ministar Vili Beroš reporteru Dnevnika Nove TV Mariju Juriču je otkrio kako će se BiH od sutra naći na popisu zemalja čiji građani će prilikom ulaska u Hrvatsku morati automatski u samoizolaciju.

Ministar je obrazložio tu odluku činjenicom da tamo postoji lokalna transmisija virusa.

Dodao je kako će popis zemalja biti još proširen, ali nije mogao pobrojati na koje sve zemlje. Samo je istaknuo da će ih biti dodano puno na popis i da epidemiolozi imaju točne popise, koji se dnevno znaju promijeniti i nekoliko puta.

Dnevni Avaz, koji je prenio vijest o proširenju mjera i na BiH, ima i točan prošireni popis ostalih zemalja, a one su: Kina, Južna Koreja, Japan, Singapur, Australija, Malezija, Filipini, Vijetnam, Kambodža, Novi Zeland, Italija, Španija, Francuska, Njemačka, Švicarska, Danska, Švedska, Nizozemska, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske, Austrija, Belgija, Norveška, Češka, Finska, Helenska Republika, Izrael, Irska, San Marino, Island, Slovenija, Poljska, Rumunija, Portugal, Slovačka, Mađarska, Bjelorusija, Bugarska, Sjeverna Makedonija, BiH, Tajland, Indija, Indonezija, Maldivi, Iran, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Irak, Egipat, Libanon, Pakistan, Bangladeš, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Brazil, Čile, Kostarika, Alžir, Kamerun, Peru, Ekvador, Andora, Albanija, Kipar, Crna Gora, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, Srbija, Turska i Ukrajina.

U Hrvatskoj još jedan oboljeli, sad ih je ukupno 38, padaju prve kazne zbog kršenja samoizolacije

Facebook Komentari