Trgovine su dobro opskrbljene, nema nestašice, smirite se…

Ministar financija Zdravko Marić je rekao kako neće biti nestašice hrane i osnovnih potrepština, kao i da su trgovine dobro opskrbljene.

– Svi skupa moramo biti mirniji, trezveni. Moramo poduzeti mjere, rekao je Marić.

Ministar financija prije sastanka u Vladi novinarima je komentirao situaciju u Hrvatskoj vezano uz epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj. Prokomentirao je informacije koje su počele kružiti medijima da trgovački lanci iskorištavaju novonastalu situaciju i dižu cijene robe koja se najviše kupuje, piše 24 sata.

– Imamo ih i osuđujemo. Ja sam jučer čuo od nekih od njih da neće dizati cijene, rekao je Marić. Dodao je da će nastaviti davati sve podatke, prenosi N1.

– Ideja jučerašnjeg sastanka da ljudima pokažemo da kada dođu prazne police, to nije jer nešto nedostaje. Gotovo svaki artikal ima pet supstituta. Ako neka posebna talijanska pasta nije dostupna, bit će neka druga, ima i domaćih supstituta. Govorimo o potražnji za 50-60 ključnih artikala. Jako dobra stvar je da su na toj listi vodeće hrvatske kompanije, rekao je ministar.

Ministar je poručio kako nema potrebe za panikom.

– I dalje ostaje kao jedno od otvorenih pitanja je pitanje distribucije. Teško mi je govoriti o spekulacijama. Naravno, netko je ovih dana pojačan, građani će se smanjeno kretati, ljudi slijede upute stožera, svi se moramo tako ponašati. Bilo je bitno da se pošalje jasna poruka, signal. Ali jasno je da nema potrebe za paničnim reakcijama, zaključio je Marić.

Share This Article