Prvi smrtni slučaj od korona virusa u Sloveniji

Kako javlja slovenska javna televizija, stariji muškarac iz staračkog doma Metlika, koji se liječio u Ljubljani, umro je nakon komplikacija od infekcije koronavirusom.

Riječ je o štićeniku Doma za umirovljenike iz Metlike u kojem je zaraza dijagnosticirana kod sedam štićenika i pet zaposlenika Doma.

U Metlici je prvu infekciju novim koronavirusom potvrdio krajem veljače liječnik tamošnjeg zdravstvenog doma koji je imao kontakt s starijima i osobljem tamošnjeg staračkog doma.

U Sloveniji je do 14 sati potvrđena 181 nova koronavirusna infekcija, a provedeno je 5369 testova, priopćio je Vladin ured za komunikacije.

Prema dobnim skupinama, 14 je bilo zaraženo u dobi od 15, 39 između 16 i 29, 56 između 30 i 49 godina, a 37 u dobi između 50 i 59. 34 slučajevi potvrđenih infekcija.

Općina Smarje pri Jelsah jedno je od žarišta po broju novih koronavirusnih infekcija. Prema riječima gradonačelnika Matije Čakaka, do sada je testirano 130 ljudi.

Kako bi spriječio širenje novog koronavirusa, gradonačelnik Maribora Saša Arsenović naredio je zatvaranje svih prodajnih mjesta u gradu. To uključuje ugostiteljske objekte kao i druge poslovne prostore poput cvjećara i frizerskih salona.

“Želim da Maribor i njegova okolina ostanu područje s relativno sporim širenjem epidemije”, prenosi njegove riječi slovenska javna televizija, piše N1.

U Sloveniji zaražena 181 osoba, što je za 40 više nego jučer; Stvarni broj je sigurno veći

Facebook Komentari