Divjak pozvala na disciplinu, strpljenje i solidarnost

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u subotu da od svih sudionika virtualnog obrazovnog sustava koji se uvodi zbog koronaviursa očekuje disciplinu, strpljenje i solidarnost te pozvala stručnjake da pridonesu pionirskom pothvatu ubrzane digitalne transformacije.

“Ovo što mi sada radimo stvarno je pionirski pothvat, jer smo u dva tjedna upogonili sustav u kojemu je preko pola milijuna ljudi u Hrvatskoj, i to nije jednostavno”, rekla je Divjak uoči sastanka premijera i ministara s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu.

Od svih sada očekuje “disciplinu, strpljenje i solidarnost”.

“Na globalnoj razini padaju Microsoft servisi, ali mi ćemo za sve imati i backup verziju. To je ono na čemu radimo i zato treba imati i disciplinu i strpljenje, trebamo biti i solidarni, jer sve ono što sada mi proizvodimo objavit ćemo i na televiziji i preko YouTubea, i omogućiti ne samo da se upotrebljava u Hrvatskoj nego i u susjednim zemljama, u Bosni, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, gdje god nemamo te jezične barijere”, kazala je ministrica.

To je, dodala je, prilika da pokažemo da smo solidarni u ovakvoj situaciji.

Pozvala je sve učitelje, stručnjake, ljude koji rade u visokom obrazovanju, da daju svoj doprinos tako što će ministarstvu poslati linkove na svoje materijale, koji će se, kako je naglasila, također upotrebljavati.

“Nama treba tjedno preko 300 različitih video materijala, barem 300 različitih, i u tom smislu svaka pomoć dobro dođe. A pozivam i sveučilišta i fakultete da i svoje materijale otvore za druge fakultete. To će biti prilika da svi nešto naučimo i da imamo ubrzanu digitalnu transformaciju, pokažemo da kad stavimo glave skupa možemo uspjeti u ovakvim trenucima, koji su teški ne samo za Hrvatsku nego za cijeli svijet”, poručila je Divjak, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari