Plenković: Svijet, Europa pa i Hrvatska u ratu su protiv virusa; Od ponedjeljka prestaje nastava u školama na dva tjedna; Zatvaraju se i vrtići i fakulteti

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđene su još 4 oboljele osobe novim koronavirusom. Dvije osobe su hospitalizirane u Puli, a druge dvije osobe u Zagrebu. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđena ukupno 31 oboljela osoba.
U svijetu je 134.803 ljudi oboljelo od koronavirusa.

Umrlo je gotovo 5.000 ljudi, a izliječeno je njih više od 70.000.

U Italiji je oboljelo više od 15 tisuća ljudi, umrlo ih je 1.016, a oporavilo ih se 1.258.

Andrej Plenković je na konferenciji za medije u 11 sati rekao da su Svijet, Europa pa i Hrvatska u ratu protiv virusa i panike.

Premijer se obraća javnosti nakon sastanka s Nacionalnim stožerom i ministrima.

“Stožer nastavlja s aktivnostima kao i dosad. Obraćat će se javnosti dvaput dnevno. Čuli ste jutros na press konferenciji da imamo 31 slučaj”, govori Andrej Plenković, prenosi N1.

“Ministar Zdravko Marić nakon ovog sastanka ima sastanak s gospodarstvenima, s predstavnicima maloprodajnih lanaca, kako bismo građanima uputili poruku da nema razloga za paniku, za stvaranje zaliha u mjerama koje su disproporcionalne”, rekao je premijer.

Odgoditi plaćanje poreza…

Vlada će se fokusirati na radna mjesta. “Bez ikakvih dilema odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak i na dobit i doprinosa. Dio prihoda koji će biti manji lokalnim jedinicama proračun će nadomjestiti”, rekao je Plenković.

Nema nastave u školama

“S obzirom da je školski sustav posebno bitan, da su djeca bitna, od ponedjeljka se staje s nastavom na dva tjedna.

Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, no nastave kao što je sada, neće biti”, rekao je Plenković.

Za vrtiće je logika identična, kao i za fakultete, zatvaraju se, rekao je Plenković.

Apel za starije građane

“Apeliramo na sugrađane starije dobi da budu posebno oprezni. Oni su najrizičnija skupina, neka se što manje izlažu i neka vode discipliniran način života u ovom trenutku”, rekao je Andrej Plenković.

Uskoro opširnije….

Facebook Komentari