Korona virus: Sudovi mijenjaju režim rada jer su neki djelatnici bili u kontaktu s COVID-19, rasprave i druge radnje koje nisu hitne odgađaju se

Ove preporuke primjenjuju se u razdoblju od 14. ožujka 2020. godine do 01. travnja 2020. godine, piše Ministarstvo pravosuđa.

Nakon komunikacije i koordinacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, a u vezi praćenja aktualnih epidemioloških pokazatelja o povećanom riziku od bolesti uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2) u Republici Hrvatskoj sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite te temeljem utvrđenih slučajeva da su pojedini pravosudni dužnosnici i službenici zaposleni u pravosudnim tijelima bili su posrednom ili neposrednom kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19, u svrhu zaštite zdravlja svih zaposlenih u pravosudnim tijelima i stranaka postupaka pred ovim tijelima te pravovremenog otkrivanja eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njezinog daljnjeg širenja svim pravosudnim tijelima daju se sljedeće preporuke:

-pravosudna tijela nastavljaju s radom te provode sve hitne postupke i radnje uz odgovarajuću sigurnosnu kontrolu

-rasprave i druge radnje koje nisu hitne odgađaju se na vrijeme od 14 dana

-zaposlenima se omogućava rad od kuće na poslovima na kojima je to moguće

-provoditi elektroničku komunikaciju u radu sa strankama i svim sudionicima postupka gdje god je to moguće

Facebook Komentari