Hoteli diljem zemlje zatvaraju se na dva tjedna, evo gdje će ipak biti pokoji otvoren

Hrvatska udruga turizma poslala je priopćenje u kojem se navodi da se u više hotela diljem Jadrana obustavlja rad na dva tjedna.

“Članice HUT-a izradile prijedlog mjera za pomoć sektoru i privremeno obustavljaju rad određenog broja hotela na razdoblje od dva tjedna

– u obalnim destinacijama bit će osiguran smještaj u barem jednom hotelu, dok će u Zagrebu ostati otvoreno više hotela
– vodeće hotelijerske kompanije Ministarstvu turizma šalju prijedlog mjera pomoći koje su podijelile u kratkoročne i dugoročne mjere”, kažu na početku priopćenja.

“Na sastanku predsjednika Uprava članica Hrvatske udruge turizma, koja okuplja vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, definiran je prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije s koronavirusom. Prijedlog koji uključuje kratkoročne i dugoročne mjere tijekom vikenda bit će poslan Ministarstvu turizma.

Fokus kratkoročnih mjera su očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine. Dugoročne mjere su namijenjene kompenzaciji šteta, a one će biti dodatno definirane nakon što se utvrde razmjeri tih šteta”, navodi HUT.

“Dodatno, kako bi u potpunosti poštovali i podržali mjere koje je jučer objavio nacionalni krizni stožer, a koje se odnose na karantenu za dolaske iz zemalja koje su nam najveća emitivna tržišta, kao i na zabranu okupljanja većih od 100 ljudi, vodeće hotelijerske kompanije donijele su odluku o privremenoj obustavi rada većine hotela na rok od 2 tjedna. Hoteli će se zatvarati odmah po odlasku gostiju koji su trenutno u smještaju.

Pritom će u svakoj obalnoj destinaciji biti osiguran rad jednog hotela za smještaj, dok će se u Zagrebu osigurati rad više hotela”, zaključuje se u priopćenju.

Facebook Komentari