Republika Srpska ima četiri nova slučaja, Slovenija uvodi daljnje restrikcije, Srbija ima već 19 slučajeva i vjerojatno im više nije smiješno

U BiH entitetu Republici Srpskoj, potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U pitanju su muškarac i žena koji su boravili na skijanju u Austriji, gdje su bili u kontaktu sa zaraženima iz Hrvatske, te par iz Slovenije, javlja RTRS. Ukupno je u RS zaraženo osam osoba.

Slovenija će od ponedjeljka zbog koronavirusa otkazati nastavu u svim školama i ustanovama visokog obrazovanja, objavio je na Twitteru premijer Marjan Šarec. Zatvaraju se i vrtići.

– Radi se o potezu koji za sobom povlači puno toga, ali je nužan – napisao je Šarec.

U Republici Srbiji je do 8 sati 12. ožujka 2020. godine registrirano ukupno 19 potvrđenih slučajeva zaraze novim korona virusom, objavljeno je na covid19.rs.

Testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterije definicije slučaja do jutros u 8.00.

Srbija je još 26. veljače imala show.

Predsjednik Aleksandar Vučić je građanima objasnio što vlasti rade kako bi zemlja spremna dočekala eventualnu pojavu koronavirusa, nakon čega je riječ predao dr. Nestoroviću. Tada je počeo show. Liječnik je svoje obraćanje javnosti otvorio primjedbom kako je u posljednje vrijeme stalno na televiziji, ali to nije zbog toga što se „negdje učlanio”. Potom je javnosti krenuo objašnjavati koliko minornu opasnost za Srbe, narod koji je preživio preživio toliko toga, pa i bombardiranje, predstavlja koronavirus. Tu se posebno osvrnuo na žene kojima je poručio: “vi slobodno u šoping u Italiju”.

VIDEO Srbijanski pristup korona virusu, Vučić doveo stručnjaka: Žene, vi u šoping u Italiju, vas štiti estrogen

Korona virus: U Sloveniji broj zaraženih narastao na 57

Facebook Komentari