Još jedan slučaj korona virusa potvrđen, sada ih je 25 u Hrvatskoj

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu u večernjim satima potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom hospitalizirana u Sisku.

Radi se o osobi koja je došla iz Italije gdje je radila. Osoba se sama prijavila graničnom policajcu te je sve dalje odrađeno prema protokolu struke. Takav postupak našeg građana predstavlja primjer odgovornog ponašanja.

Do danas je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 25 oboljelih osoba.

————————————————————————————————————————————————-

Načelnik primorsko-goranskoga Županijskog stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić javio je da su im potvrđeni novi slučajevi zaraze koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji, piše N1.

Beroš: Pet novih zaraženih u Hrvatskoj, od ukupno 24 jedan izliječen

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je na konferenciji za novinare Stožera za civilnu zaštitu kako Hrvatska ima 5 novih pozitivnih bolesnika. Tri su bliski kontakti oboljelih iz Rijeka. I dva su odvojena slučaja.

U ovom trenutku je napravljeno 483 testiranja od kojih je čak 39 još u radu. Pod nadzorom je oko 5.900 osoba”, istaknuo je Beroš

Izliječen je drugi oboljeli u Hrvatskoj, brat prvooboljelog.

Što se tiče dvojice zaraženih koji su došli iz Austrije, odnosno Njemačke, jedan je sa srednje teškim simptomima, a drugi s lakšim simptomima, kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić.

Niti jedan pacijent u Hrvatskoj nije na respiratoru, ministar Beroš je rekao da Hrvatska ima 500 respiratora.

“Lažne informacije da se krije točan broj zaraženih uvreda su svim zdravstvenim djelatnicima koji se trude i rade”, istaknula je Markotić.

Ministar Božinović je rekao da situacija u Europi nije dobra, te da se u Hrvartskoj poduzeti sve mjere zaštite.

Najbolja zašita je poštivanje svih naših uputa, rekao je Božinović, prenosi N1.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako u Hrvatskoj nema cirkulacije virusa u populaciji i ocjena situacije je vrlo povoljna.

Osvrnuo se i na mogućnost zatvaranja svih škola u Hrvatskoj.

“Ne smatramo da su škole mjesta gdje bi se virus mogao proširiti. Zbog toga mjeru zatvaranja škola ne donosimo tako olako. Iznimka je Istra jer je tamo dosta talijanskih državljana došlo”, kazao je Capak te dodao kako škole u Primorsko-goranskoj županiji ne bi trebalo zatvarati, iako se prati situacija kao i u ostatku države.

Više od 126.000 ljudi diljem svijeta zaraženo je koronavirusom, a umrlo ih je 4624, objavile su agencije u srijedu dok neke države južne hemisfere bilježe prve slučajeve.

Izvan Kine virus je otkriven u 122 država svijeta.

Najviše je oboljelih u Kini, njih 80.796, a na drugom je mjestu Italija gdje je zaraženo 12.462 ljudi, a umrlo ih je 827 (podaci od srijede ujutro).

Facebook Komentari