Beroš: Razmišlja se i o zatvaranju granica, spremni smo na mnoge scenarije

Ministar zdravstva Vili Beroš u izjavi za medije poručio je građanima da, ako sumnjaju na zarazu, prvo nazovu liječnika te da se pridržavaju preporuka, prenosi N1.

“Pratimo situaciju, razgovaramo o svemu što je potrebno, a to uključuje i nove mjere”, poručio je Beroš.

Dodaje kako nije istina da Hrvatska ima resurse dnevno testirati 40 ljudi.

“Testira se onoliko ljudi koliko je potrebno”, istaknuo je.

Na pitanje o tome razmišlja li Stožer o zatvaranju granica, Beroš kaže:

“Naravno. Sad se događa ono što smo davno predvidjeli. Spremni smo, ne samo na ovaj scenarij, koji je u ovom trenutku pod kontrolom, nego i na mnoge druge. Poduzet ćemo mjere koje su potrebne da zaštitimo zdravlje hrvatskih građana.”

S obzirom da je jedna osoba od ukupno 16, koliko ih je dosad potvrđeno s koronavirusom, u Hrvatsku došla sa skijanja iz Austrije, Beroš je najavio da će Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za novinare upozoriti i ostale koji su na skijalištima da budu oprezni.

Ta je osoba bila na skijanju u Južnom Tirolu, no Beroš ne zna o kojem se skijalištu točno radi. “Čuo sam, ali nisam obratio pažnju na taj element, s obzirom da vodimo brigu o mnogim drugim stvarima”, dodao je.

Osvrnuo se na jučerašnju situaciju. Muškarac sa simptomima gripe došao je na Hitni prijem KB Dubrava, a zbog sumnje na koronavirus zatvorili su odjel bolnice.

“Osoba nije pogriješila, nije bio pozitivan, došao je sa simptomima gripe, zdravstveni djelatnici su dobro postupili. I da je bio pozitivan, postupili smo prema pravilima struke”, rekao je ministar.

Za kraj je poručio građanima da, ako sumnjaju na zarazu, prvo nazovu liječnika te da se pridržavaju preporuka.

Novi, 16. slučaj koronavirusa, muškarac zaražen u Muenchenu

Facebook Komentari