UF: Sramota! VSRH je pokazao još jednom svoju inertnost, neshvaćanje problema, i potpunu društvenu neodgovornost

Udruga Franak oglasila se nakon rješenja oglednog postupka na VSRH:

SRAMOTA!

VRHOVNI SUD RH OPET NIJE ODGOVORIO NA PITANJE IMAMO LI PRAVO NA OBEŠTEĆENJE NAKON KONVERZIJE!

Šokirani smo činjenicom da se po rješenju oglednog postupka nismo pomaknuli s mjesta. Vrhovni sud RH odlučio je da aneksi nisu ništetni, ali je istodobno izbjegao obrazložiti imamo li pravo na obeštećenje. Oglednim postupkom rješavano je pitanje koje nije bitno, i sada imamo odgovor koji nam ništa ne govori o tome jesu li CHF ugovori ništetni i kakva su naša prava na obeštećenje do dana konverzije. Opet moramo čekati na revizije koje smo čekali i prije.

Vrhovni sud RH igra se sudbinama ljudi i dalje, najprije smo imali konverziju baš zbog njegove sporosti, a sada nakon 8 godina od početka kolektivnog postupka VSRH i dalje drži sto tisuća obitelji u neizvjesnosti.

Banke su očigledno uspjele svojim pritiscima djelovati na suce, i sve ono što su banke tvrdile ušlo je u sadržaj rješenja, dok se VSRH niti jednom riječju nije osvrnuo na naše očitovanje te na očitovanja drugih tužitelja umješača.

Njihov pritisak urodio je plodom. Uslijed toga, VSRH je pokazao još jednom svoju inertnost, neshvaćanje problema, i potpunu društvenu neodgovornost odgađanjem konačnog rješenja svih pravnih pitanja u slučaju franak!

VSRH- Vrhovna sramota RH: Odluka u korist banaka koja bi mogla zacementirati pljačku korisnika kredita u CHF – zbog konverzije

Facebook Komentari