U splitski KBC dovedene dvije osobe pod sumnjom na zarazu korona virusom

Dvije osobe dovezene su danas na Kliniku za infektologiju splitskog KBC-a pod sumnjom na zarazu koronavirusom.

Kako SD neslužbeno doznaje, riječ je o muškarcu i ženi, hrvatskim državljanima koji su, navodno, nedavno boravili u Italiji.

Pacijentima će se na Klinici za Infektologiju izvaditi krv, uzeti brisevi grla i ždrijela te uputiti na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’. Muškarac i žena bit će u izolaciji u KBC-u Split do rezultata analize.

Dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ potvrdila je da se kod dvoje pacijenata primljenih u splitski KBC sumnja na zarazu koronavirusom, a riječ je o ljudima koji su već bili u samoizolaciji i pod nadzorom zbog sumnje u zarazu.

Takvi pacijenti dužni su se javiti liječnicima pojave li im se simptomi koji bi mogli ukazivati na koronavirus, a dr. Karin potvrdila je Slobodnoj Dalmaciji da kod dvoje izoliranih u splitskom KBC-u postoji sumnja u respiratorne infektivne bolesti, zbog čega su odvezeni u bolnicu kako bi im se uzeli uzorci.

Sumnja se da su dvoje pacijenata, muškarac i žena, bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom.

U međuvremenu se pojavila i snimka nastala na području Kaštela, na kojoj se vidi kako iz sanitetskog vozila parkiranog pred jednom kućom izlaze medicinski djelatnici obučeni u zaštitna odijela, sa zaštitnim maskama na licu, a od autora videa doznaje se da je snimljen danas oko 15.40.

Nitko od nadležnih koje su novinari Slobodne kontaktirali nije mogao potvrditi da je snimka povezana sa slučajem pacijenata koji su pod sumnjom na zarazu koronavirusom dovezeni danas u splitski KBC.

Facebook Komentari