Ministar Beroš o ovim ili onim idejama oko korona virusa: Apsolutno struci vjerujem i prepuštam njima odluku da procjenjuju ono što je najbolje i najpotrebnije

Ministar Vili Beroš za N1 je komentirao situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

Ministar je uvodno kazao kako nema nikakvih novosti te kako i dalje prate situaciju.

“Jučer su uvedene mjere koje će vjerujem dodatno konsolidirati naš zdravstveni sustav. Pratimo situaciju iz sata u sat i prilagođavamo se. U ovom trenutku i dalje je epidemiološka situacija u Hrvatskoj mirna i nadam se da će čim duže tako ostati. Za očekivati je pojavu pojedinačnih slučajeva, no ono što je potrebno maksimalno odgoditi je pojava slobodne cirkulacije virusa u populaciji, a to još nije tako”, rekao je Beroš.

Pojedini znanstvenici ističu kako bi broj zaraženih u Hrvatskoj zapravo mogao biti veći.

“Mi smo na vrijeme poduzeli mjere za koje vjerujem da su uzrokovale da je ova situacija ovakva. Pitanje je što bi bilo da su oni poduzeli mjere. Ja sam neokirurg, liječnik sam, međutim ne pada mi napamet komentirati takve stvari. Dakle, apsolutno struci vjerujem i prepuštam njima odluku da procjenjuju ono što je najbolje i najpotrebnije napraviti u ovom trenutku”, odgovara Beroš.

“Stoga zahvaljujem svima koji dobronamjerno komentiraju ovu situaciju, ali trebalo bi prepustiti baš stručnjacima epidemiološke struke i infektolozima da vode priču jer znanstvenici općeg usmjerenja imaju svoja viđenja koja su ponekad utemeljena na nekim drugačijim razmišljanjima. Ja se držim struke”, dodao je Beroš.

Kaže kako to nije kritika znanstvenicima.

“Svima onima koji su dobro utemeljeni, apsolutno zahvaljujem na komentarima. Vjerujem struci. I dosad smo stvarno pokazali određene rezultate. Poduzimamo sve što nam struka nalaže”, kazao je zaključno Beroš.

Ugledni znanstvenik prof. dr. sc. Gordan Lauc: Bojim se da i u Hrvatskoj postoje stotine zaraženih korona virusom

Znanstvenik Rudan brojkama dočarao zašto je karantena kod korona virusa neophodna

Facebook Komentari