Horvatinčić mora u zatvor, ali tražit će odgodu: Ozbiljno mu je zdravstveno stanje

Sudac izvršenja Županijskog suda u Zagrebu odredio je Tomislavu Horvatinčiću da na izdržavanje kazne mora doći 30. ožujka. On će tražiti odgodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Tomislav Horvatinčić mora se 30. ožujka javiti na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor Remetinec.

Njegov odvjetnik Velimir Došen najavio je da će u roku od tri dana tražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne i to zbog njegova narušenog zdravlja. ”Neće se moći javiti na izdržavanje kazne jer ima ozbiljno zdravstveno stanje”, rekao je odvjetnik. Kaže da mu je rana nakon operacije procurila pa se mora javljati liječniku i ne može u zatvor. ”Ako mu se to odbije, onda mora izdržavati kaznu”, rekao je odvjetnik. Čeka se očitovanje zatvorske bolnice mogu li oni preuzeti liječenje Horvatinčića. Kaže da će njegov klijent na kontrolu za šest mjeseci. ”Tad ćemo biti puno pametniji”, rekao je.

”Ja sam došao opravdati svoj izostanak, nisam ranije došao jer sam operiran u Njemačkoj”, objasnio je po izlasku sa Suda Tomislav Horvatinčić. Rekao je da je imao treću operaciju želuca. Tvrdi da će poštivati odluke institucija i odazivati se.

Tomislav Horvatinčić pravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora za pomorsku nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari