Plenković o širenju koronavirusa: Ova situacija je van okvira. Nismo se još susreli s ovim

Andrej Plenković u Sinju je govorio što se poduzima da kriza s koronavirusom što manje utječe na turizam i gospodarstvo, ali je komentirao i mogući prihvat djece migranata sa grčko-turske granice.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nedjelju provodi u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje, u sklopu predizborne kampanje u HDZ-u predstavlja svoj program i tim. U Sinju je komentirao širenje epidemije koronavirusa te dodao da je u Hrvatskoj bolest zasad lokalizirana na tri grada.

Dodao da je Vlada već razgovarala s nekim hotelijerima kako bi se prevladale eventualne teškoće u turizmu ove sezone. Na pitanje ima li Vlada kakav plan da olakša poduzetnicima koji su već pogođeni blokadom sjevera Italije, Plenković je kazao da sva relevantna ministarstva angažirana.

“Prvo moramo vidjeti koji su prvi efekti i nakon toga ćemo dogovarati odgovarajuće aktivnosti”, rekao je.

Na pitanje je li zabrinut odgovorio je: “Ovo je situacija koja je van okvira. Nismo se još susreli s ovim i to dugi niz godina. Ovo što se Italiji događa, tu možemo reći da je najdinamičnije od svih država EU-a. Vidimo po podacima da je i u Francuskoj takav trend, i u Njemačkoj. To su mnogoljudne zemlje i maju veće brojeve i stvari idu brže. Mi smo za sada među onima koji su manje dotaknuti”.

Odgovarao je i na pitanja o migrantskoj krizi na grčko-turskoj granici te rekao da se nezakonite migracije trebaju spriječiti i da se treba vratiti na provedbu izjave između Turske i EU-a iz 2016., piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari