Talijanska vlada donijela odluku o zatvaranju Lombardije

Nacionalni zdravstveni institut rekao je da je prosječna starost onih koji su umrli 81 godina, a da većina pati od zdravstvenih problema.

Talijanska vlada donijela je odluku da do 3. travnja “zatvori” regiju Lombardiju i još 11 provincija. U tom periodu stanovnici ne bi trebali napuštati ta mjesta bez, kako su rekli, jako ozbiljnih razloga kako bi se stabilizirala situacija s koronavirusom, javlja Reuters i prenose talijanski mediji.

Odlukom je obuhvaćena i Venecija, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Padova, Treviso, Asti i Allessandia.
U nacrtu odluke vlade premijera Giuseppea Contija, koji je prvi objavio Reuters, a o kojem se razgovara večeras, stanovnicima se preporučuje ostati kod kuće i ne izlaziti, a iznimke su hitni slučajevi i poslovi. Corriere della sera piše kako bi navedene provincije trebale biti “zatvorene” do 4. travnja.
Škole ostaju zatvorene, zatvaraju se teretane, bazeni, muzeji i kulturne ustanove, otkazuju se sve priredbe i manifestacije. Trgovački centri će raditi samo radnim radnima, piše Večernji list, prenosi N1.

Facebook Komentari