Slovenski premijer žestoko kritizirao korona virusom zaraženog liječnika u gradu na granici s Hrvatskom: Pogrešno i neodgovorno ponašanje jer nije slijedio osnovne preporuke

U Sloveniji je jučer poslijepodne potvrđeno osam koronavirusnih infekcija, a zaražen je i liječnik Doma zdravlja iz Metlike, koja je blizu granice s Hrvatskom.

Zaraženi liječnik se prethodno nalazio u Italiji, a u četvrtak je primijetio znakove bolesti i odmah prestao s radom, piše slovensko Delo.

Kako je jučer bilo poznato, zaraženi liječnik bio je u kontaktu s nekoliko pacijenata, kao i sa korisnicima staračkog doma Metlika, potvrdila je danas za Delo direktorica doma Ivica Lozar, pojasnivši više detalja u vezi s mjerama i situacijom u domu.

“Zaraženi liječnik bio je u izravnom kontaktu s 12 korisnika doma, još bližem s medicinskom sestrom, koja je radila u ambulanti, a s ostalim osobljem se susretao u hodniku ili sobi, što znači da nije bilo bliskog kontakta.”

Uprava je objasnila korisnicima staračkog doma zašto su zatvorili dom, ali tada su im objasnili još neke mjere: zabranili su druženje i zajedničku večeru u blagovaonici. “Uputili smo ih da ventiliraju sobe nekoliko puta, da se brinu o higijeni ruku, operu ih vodom i sapunom i dezinficiraju”, objasnila je direktorica Lozar i dodala da korisnici razumiju mjere. Svi zaposlenici nose maske, dezinficiraju kuke, prekidače i brinu se za higijenu.

Premijer u odlasku Marjan Sarec na twitteru je napisao da širenje na tom području treba bez oklijevanja suzbiti. Ocijenio je da je “ponašanje liječnika Doma zdravlja Metlika pogrešno i neodgovorno jer nije slijedio osnovne preporuke”.

Facebook Komentari