Policajac obradio dilera drogom, drogu, vage i drobilice predao, a zadržao za sebe novac

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od 22. veljače do 9. prosinca 2019., kao policijski službenik I. Policijske postaje Osijek, prilikom kriminalističkog istraživanja nad jednim osumnjičenikom zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nakon obavljene pretrage doma i drugih prostorija, privremenog oduzimanja materije nalik na drogu marihuana, drobilice, precizne vage i 1.160,00 kuna od tog osumnjičenika te nakon provedene dokazne radnje audio-vizualnog ispitivanja osumnjičenika, preuzeo privremeno oduzete predmete i sva službena pismena proizašla iz postupanja prema osumnjičeniku.

Potom je Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić dostavio na čuvanje privremeno oduzetu materiju nalik na drogu marihuanu i drobilicu dok je, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, privremeno oduzeti novac u iznosu od 1.160,00 kuna zadržao za sebe.

Također je cjelokupni kazneni predmet sa svim službenim pismenima i dokumentacijom o provedenim dokaznim radnjama te CD/DVD medijem ispitivanja odnio iz službenih prostorija I. Policijske postaje Osijek znajući da je time onemogućio podnošenje kaznene prijave protiv osumnjičenika i njegovo daljnje procesuiranje za počinjenje kaznenog djela, priopćio je USKOK.

Facebook Komentari