Plenković navalio na Penavu zbog popisa stanovništva: On bi najprije trebao reći kad tri puta udahne dobar dan, hvala kolegama iz HDZ i Vladi u potpori na tome, tome i tome

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je nakon skupa u Kninu osvrnuo se i na Penavinu izjavu kako bi se u popis stanovništva trebali uključiti SOA i DORH.

“On je isto jedan od ljudi koji bi trebao tri puta dobro udahnuti. Onako dobro udahnuti pa onda uzeti papire koje ima tamo kao gradonačelnik Vukovara pa onda malo razmisliti koliko je ova Vlada napravila za Vukovar. Zahvaljujući Tomi Medvedu Vukovar je sada grad – mjesto posebnog pijeteta. 18. studenoga je Dan sjećanja, potpora svih resora ove Vlade – Damir Krstičević je vratio vojsku, Davor Božinović je vratio specijalnu policiju, Oleg Butković komunalna infrastruktura, Tomislav Ćorić – vodna infrastruktura, elektrifikacija, HEP je imao jednu investiciju u Vukovaru, potpora gospodarstvu, studentski dom, aktivnosti u obrazovanju, dakle potpora ove Vlade Vukovaru.

Dakle to je prvi grad, i Knin je među prvima, gdje smo održali sjednicu Vlade van Zagreba. U krajnjoj liniji, završetak financijske konstrukcije za vodotoranj. Dakle, dignitet, poštovanje. Rad na svemu onome što Vukovar simobilizira za Hrvatsku je u svakom trenutku bio jedan od angažmana ove Vlade. Dakle on bi najprije trebao reći kad tri puta udahne “dobar dan, hvala kolegama iz HDZ i Vladi u potpori na tome, tome i tome”. Što se popisa stanovništva tiče, HDZ je tu bio jasan. Ne znam kome ćemo sada još neku novu manipulaciju. Dakle, postojali su neki amandmani, HDZ ih je odbio. Sabor je usvojio Zakon onakav kakav je Vlada predložila. Isti onakav kakav je bio korišten 2011. godine. Prema tome, ovo je još jedna vrsta spina. A da baš DORH i SOA rade popis stanovništva, pa ja mislim da smo mi kao zemlja koja već 30 godina samostalna, slobodna, demokratska i da smo prošli takve nekakve uopće ideje da nam se obavještajna agencija bavi popisom stanovništva i DORH. Ne znam što to znači. Da li ima nekakvo kazneno djelo? DORH samo dolazi ako postoji sumnja na neko kazneno djelo. Ne znam jeste li vi to dobro razumjeli, ali mi je jako bizarno ovo”, rekao je Plenković, prenio je N1.

Penava: Samo u Hrvatskoj, nažalost, svjedočimo tome da je popis stanovništva politička kategorija

Facebook Komentari