Korona virus, ili ne: RyanAir odgodio neke letove prema Zadru

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik irski RyanAir početkom tjedna izvijestio je medije o smanjenju letova za Italiju za 25 posto. Ta se odluka kompanije odnosi na razdoblje od 17. ožujka do 8. travnja, a razlog je koronavirus.

Iako se u priopćenju nigdje ne spominje Hrvatska, na internetskim stranicama avioprijevoznika nije moguće rezervirati letove za Zadar od kraja ovoga mjeseca do početka svibnja. Za Rijeku i Pulu letovi se mogu rezervirati već od početka travnja. Je li razlog otkazivanju letova za Zadar koronavirus ili nešto drugo, ne zna službeno ni direktor zadarske Zračne luke Josip Klišmanić.

– Nikakvih službenih informacija za sada nema. Kao što sam Vam i jučer rekao, za očekivati je nekakve posljedice zbog ovih događanja oko koronavirusa, no očekujemo da ćemo do ponedjeljka dobiti neke službene obavijesti vezano za situaciju, izjavio je Klišmanić.

S planiranih kraja ožujka na početak ili sredinu svibnja pomaknuti su letovi iz Londona, Dublina, Stockholma i Marseillea. To se da zaključiti usporedbom reda letenja zadarske zračne luke i službenih stranica Ryanaira. Iz drugih europskih odredišta zrakoplovi bi na Zemunik trebali slijetati prema ranije utvrđenom rasporedu, piše HRT.

Facebook Komentari