5 odličnih trikova kako ukloniti žute mrlje od znoja s odjeće

1. Aspirin

Usitnite tri do četiri aspirina (jače doze djeluju bolje) u posudi, dodajte vruću vodu i čekajte da se aspirin otopi dok se ne otopi. Uronite mrlju u tu tekućinu i stavite između pet minuta i dva sata, ovisno o kakva je mrlja. Umjesto uranjanja, mrlju možete i našpricati tom tekućinom. Za bolje rezultate izmrvite dva do tri aspirina i dodajte mrvicu vode, tek toliko da dobijete gustu smjesu. Nanesite je na mrlju i ostavite pet minuta. Pazite na smjesa bude dovoljno vlažna kako se ne bi osušila na tkanini i mrvila, a opet ne toliko da bi kapala. Na kraju odjeću operite normalno, ako ju perete inače.

2. Bijeli ocat

Uronite mrlju u čisti bijeli ocat i ostavite da djeluje između 15 minuta i pola sata pa ga isperite. Ponovite po potrebi.

3. Soda bikarbona

Promiješajte četiri žličice sode i četvrtinu šalice vode. Starom četkicom za zube ili onom za pranje noktiju smjesu nanesite na mrlju, malom protrljajte i ostavite sat vremena. Potom operite u mlakoj vodi i osušite (ali ne na direktnom suncu ili u sušilici). Ponovite još koji put bude li potrebno.

4. Soda bikarbona i ocat

Napravite gustu smjesu soda bikarbone i vode pa nanesite na mrlju koju ste prethodno namočili vodom. Preko toga prelijte žlicu octa i odmah ćete vidjeti reakciju, područje s mrljom će se zapjeniti. Nakon toga ostavite da se osuši pa iščetkajte i stavite prati.

5. Votka ili ocat

Napravite smjesu votke ili octa s vodom, ulijte u bočicu sa sprejem i nanesite na mrlju neposredno prije pranja, prenosi 24 sata.

Facebook Komentari