Zaraženi Irac i osoba s kojom je putovao pobjegli iz bolničke izolacije u Indiji, na terenu policija

Irac za kojega se vjeruje da je zaražen koronavirusom pobjegao je iz izolacije u bolnici u Indiji. S njim je pobjegla i osoba s kojom je putovao, javljaju lokalni mediji. U potragu za Ircem uključena je i policija.

Liječnici i policija iz indijskog grada Cuttacka u potrazi su za Ircem za kojega se vjeruje da je zaražen koronavirusom, a koji je pobjegao iz bolničke izolacije. Policija je u potragu uključena nakon što je procijenjeno da je Irac opasan za građane.

Muškarac je primljen u bolnicu Medicinskog fakulteta SCB u Cuttacku nakon slijetanja u obližnju međunarodnu zračnu luku Bhubaneswar. Imao je visoku tjelesnu temperaturu i simptome poput onih koji se javljaju kod gripe, javlja Hindustan Times.

Smješten je u izolaciju, no iz nje je pobjegao nedugo nakon toga. S njim je u izolaciju smještena i osoba s kojom je putovao. Vlasti u policijskoj stanici u Mangalapuru obaviještene su o njihovu bijegu i u tijeku je potraga za njima.

“Još nije jasno kako su te osobe pobjegle. Jednom kada postoji sumnja da je netko zaražen koronavirusom, mora ga se držati u izolaciji, to je obvezno. Pokušavamo otkriti točan vremenski okvir u kojem se to dogodilo. O svemu smo obavijestili i policiju”, kazao je službenik zdravstvenog odjela lokalne vlasti.

U Indiji je do sada potvrđeno najmanje 30 slučajeva koronavirusa, uključujući i grupu od 15 talijanskih turista, a još je 30.000 ljudi pod medicinskih nadzorom, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari