Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji, Subotičanin doputovao iz Mađarske: Očekujemo još slučajeva

Foto: Hrvatske novine

Srbija je potvrdila prvi slučaj koronavirusa. Zaraženi muškarac doputovao je iz Mađarske.

43-godišnji muškarac iz Subotice prvi je oboljeli od koronavirusa u Srbiji. Blic javlja da je nedavno došao iz Mađarske. Muškarac je s temperaturom 37,4 smješten u izolaciju.

Nalazi se u izolaciji u bolnici u Subotici. Uzeti su uzorci svih osoba s kojima je bio u kontaktu. Njegova sestra u Budimpešti kod koje je boravio imala je virusnu upalu pluća.

Srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar na izvanrednoj konferenciji za medije kazao je da nema mjesta panici. Pozvao je muškarce starije od sedamdeset godina koji su kronični bolesnici da izbjegavaju javni prijevoz i velike grupe ljudi.

Lončar je istaknuo da se zaraženi muškarac ponašao iznimno odgovorno, te da je izolirao djecu tako što ih je poslao kod bake i djede na selo, a njegova je supruga ostala uz njega. Pozitivan test na koronavirus stigao je u noći na petak.

“Srbija je spremna, sve što struka nalaže mi ćemo odraditi. Nema razloga za paniku”, dodao je. “Ovo je globalni problem, virus nema putovnicu i ne poznaje državne granice”, upozorio je Lončar.

Naveo je da su liječnici epidemiolozi u Srbiji već stupili u kontakt s onima koji su radili s oboljelima i pomagali u njihovu oporavku te da su spremni pomoći svakom zaraženom, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari