6.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Okorjeli prekršitelj ostao bez Audija, oduzela mu ga policija

Okorjeli prekršitelj ostao bez Audija, oduzela mu ga policija

Koprivnički Općinski sud u suradnji s policijom nastavio je s drakonskim provođenjem novog zakona o sigurnosti prometna na cestama. Nakon niza visokih novčanih kazni u izricanju kojih su prednjačili u državi, danas je donijeta prva odluka o oduzimanju osobnog vozila nekom prekršitelju.

Bez automobila audi A6 3.0 TDI koprivničkih oznaka ostao je muškarac (47) iz okolice Koprivnice. Riječ je o okorjelom ponavljaču najtežih prekršaja kojeg brojne zatvorske, ali ni visoke novčane kazne nisu spriječile u činjenju prekršaja, piše Podravski.

Na oduzimanje automobila kojim se koristio činjenjem prekršajima policija i sud odlučili su se nakon nedjelje kada je ponovno 47-godišnjak uhićen i osuđen s čak 36.000 kuna kazne. Vozio je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta. Uz visoku kaznu dežurni mu je prekršajni sudac izrekao i 12 mjesečnu zabranu upravljanja.

“Okrivljeni je višestruki recidivist u činjenju prometnih prekršaja, te su mu iz istog razloga izrečene maksimalne propisane novčane kazne. S obzirom na priznanje djela, izraženo žaljenje i korektno držanje pred sudom, istome nije izrečena kazna zatvora.

No, s obzirom na raniju osuđivanost uz maksimalno izrečene novčane kazne, istome je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Upućujemo i na činjenicu da će okrivljenome zbog počinjenih prekršaja, po sili zakona, biti evidentiran i odgovarajući broj negativnih bodova.

Kod odlučivanja o vrsti i visini sankcija, uzete su u obzir sve okolnosti, kao i obiteljske prilike, odnosno zdravstveno stanje okrivljenikove supruge, što je okrivljeni potkrijepio odgovarajućom medicinskom dokumentacijom” objasnila je Marina Rengel Brlečić, glasnogovornica Općinskog suda, razloge izricanja rekordne kazne 47-godišnjaku za Podravski.

Najnovije

Još iz rubrike